Iedere webdesigner, developer en (hopelijk) de meeste internet marketeers weten nu wel dat responsive webdesign (RWD) de toekomst heeft. In deze tijd gebruiken mensen eerder hun tablet en smartphone om te internetten hun desktop computer.

Dat is ook logisch, we houden er allemaal van om snel iets op te zoeken of om snel dat leuke youtube filmpje te kijken of te kijken naar je facebook timeline.

Mobiele websites en SEO

Snel snel snel, mensen hebben geen geduld. Daarom ben ik toch erg blij met Responsive webdesign. Eerst zag je overal m. domeinen (domeinen voor mobiele websites) opduiken waarop ook alle producten stonden, maar je vaak niet alles kon terug vinden wat op de desktop wel stond. De titel’s en product omschrijvingen werden ingekort, afbeeldingen werden verkleind (dat is dan wel weer goed. maar dat kan ook met Responsive webdesign). Mobiele website’s werden door al deze inkortingen ook slechter gevonden in de zoekmachine’s.

Eigenlijk best logisch. Je titel inkorten, betekend simpel weg dat je bij bezoekers minder interesse kunt wekken dan met de standaard lengte. Omdat er minder content op deze pagina’s staat, zorgt dat weer voor minder relevantie voor de zoekmachine vergeleken met de desktop website’s. Nee mobiele website’s zijn absoluut niet goed voor je SEO!

Responsive webdesign to the rescue!

Gelukkig is daar dan de beste partner van je SEO, namelijk Responsive Webdesign. Met Responsive Webdesign is het allemaal heel makkelijk. De SEO die je hebt ingesteld blijft altijd hetzelfde voor je website of je deze nou bezoekt via je tablet, smartphone of desktop (je gewone pc dus). Het enige wat er met een responsive website veranderd is je stijling (ook wel CSS genoemd).

Google ziet dat jouw website en content geschikt zijn voor alle scherm formaten en weet dat alle soorten bezoekers bij jou terecht kunnen voor relevante resultaten. Responsive websdesign heeft dus een positieve invloed op de zoekresultaten en is dus de beste partner voor je SEO. Investeer daar dus in.

Responsive Webdesign is een must-have!

Heb jij een website die niet responsive is maak je dan geen zorgen. Neem dan contact op met een programmeur (of contact mij even, ik help je natuurlijk graag) en vraag of hij je bestaande website responsive kan maken. In de meeste gevallen kan dat gewoon.

Bij WordPress thema’s (of van een ander CMS) die je koopt, is RWD gelukkig wel bijna altijd standaard in deze tijd. Laat jij je website op-maat maken, zorg dan dat deze responsive is. Betaal er desnoods iets meer voor, het is je investering echt waard!

Eigenlijk ben ik toch wel heel benieuwd wat jij vind van Responsive Webdesign. Waar zie jij valkuilen die ik niet heb genoemd? Of vind je het net zo positief als ik? Schrijf dan in de comments of je het met mij eens bent dat SEO en RWD de beste partners zijn. Ik ben heel benieuwd naar nou jouw reactie.