Blogonderwerpen

Op Marketingmed.nl proberen wij informatie te bieden over zoveel mogelijk relevante onderwerpen voor webshop en website eigenaren. Van SEO naar Social media. Doordat er zoveel onderwerpen te vinden zijn op marketingmed.nl vind je hier een uitleg van elk alle blogonderwerpen en bijbehorende voordelen.

Social media

Facebook:

Facebook is het grootste social media platform wereldwijd. Ook in Nederland wordt facebook massaal gebruikt en meer dan 65% kijkt eens in de 3 maanden even op de website rond. Daardoor is facebook een uitstekend platform om je bedrijf op te presenteren. Door de vele mogelijkheden op het gebied van promotie, adverteren en interactie leent Facebook zich uitstekend voor commerciële doeleinden. Vind hier blogs over het toepassen en het optimaliseren van je facebook advertenties, uitbouwen van je likes, professionaliseren van je facebookpagina, interactie creëeren met je doelgroep en meer…

Twitter:

Twitter is een groot social media platform waar ook in nederland veel gebruik van wordt gemaakt. Eindeloze mogelijkheden en de mogelijkheid om een groot publiek te bereiken. Volg de mensen en bedrijven die jij interessant vind. Andersom zal dit ook zo zijn. Wat vind je allemaal op deze blog? Op Twitter heb je verschillende mogelijkheden van adverteren, namelijk: Promoted account, promoted tweets en Promoted trends. Welke optie voor jouw onderneming het beste is, het professionaliseren van je account, interactie creëeren met je doelgroep, traffic naar je website creëeren en meer…

Google Plus:

Mensen vragen vaak aan ons… ‘Waarom zou je Google+ gebruiken? Daar is heel makkelijk antwoord op te geven. Google+ is een van de wegingsfactoren van het Google Algoritme, Dit betekent dat bedrijven die Google+ gebruiken als communicatiekanaal hun kans vergroten terug te komen in de zoekresultaten.  Google+ is op dit moment het snelst groeiende social media netwerk en door gebruik van Google+ bereik je meer mensen. Lijkt me voldoende om te starten met Google+

Pinterest:

Met inmiddels meer dan 12 miljoen gebruikers wereldwijd is Pinterest één van de snelstgroeiende netwerken ooit. Toonaangevende merken en bedrijven als H&M, Guess, Wholefoods, Sanoma, Amazon en Mattel (Barbie) maken inmiddels al intensief gebruik van Pinterest. Nog een aantal voordelen… Meer mensen spenderen tijd op Pinterest dan op Facebook (bron: Mashable) Het aantal dagelijkse gebruikers is wereldwijd meer dan 145% gestegen sinds begin 2012 (bron: Mashable). Pinterest genereert meer verkeer naar je website dan YouTube, Google+ en LinkedIn gecombineerd (bron: Share aholic). Dat zijn toch genoeg voordelen?

Internet marketing:

Internet marketing is een heel ruim begrip. Hoe verkoop je je producten het best, en het snelst via het internet, hoe bouw en behoud je een succesvolle webshop en nog veel meer… Tot internet marketing wordt o.a. gerekend Zoekmachine optimalisatie (SEO), E-mail marketing, content marketing, affiliate marketing en referral marketing.

WordPress

WordPress is een gratis CMS systeem (Content management systeem) waar je een eigen weblog of website mee kan bouwen. Door middel van thema’s of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen. Duizenden plugins geven je de mogelijkheid om je website professioneler te laten ogen en je mogelijkheden uit te breiden. Een overzicht van nieuwe plugins vindt je maandelijks op Marketingmed. Uitleg en tips over bepaalde processen komen ook maandelijks langs.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De commercie op internet is snel uitgegroeid en kent een moordende concurrentie. U moet met de juiste kennis en de hulpmiddelen uzelf bewapenen om boven het maaiveld uit te komen. Niet allen met uw producten en diensten, maar ook met het hoog scoren in de resultaatpagina’s van de zoekmachines. Meer bezoekers, meer omzet! Hoe kom je hoger in de zoekresultaten, wat betekenen de veranderingen in het Google Algoritme en hoe schrijf je webteksten voor je website om zowel lief voor Google als voor je bezoekers te zijn.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Op het internet zijn er diverse mogelijkheden om te adverteren. De bekendste is zoekmachine adverteren. Op Marketingmed wordt er regelmatig geschreven over adverteren in Google, Bing, Yahoo! en diverse andere zoekmachines. Ook wordt er geschreven over wijzigingen in Google Adwords en nieuwe trends op het gebied van SEA.