Nieuwsbericht 21 Augustus 2013: Facebook test op dit moment een nieuwe module voor beheerders van pagina’s waarmee andere pagina’s zoals concurrerende pagina’s eenvoudig in de gaten te houden zijn. Sommige beheerders zien op dit moment in het Administratiepanel een blokje staan met de titel ‘Pages to Watch’ waarvan een screenshot hieronder. In het blokje wordt uitgelegd dat er maximaal vijf pagina’s toegevoegd kunnen worden om in de gaten te gaan houden.

Nieuwsbericht 24 November 2013: Vandaag is het dan zover, de nieuwe functie van Facebook is online gegaan!  De paginastatistieken hebben plaats gemaakt voor de mogelijkheid ‘andere pagina’s in het oog houden’. Op het eerste gezicht is dat zeker een aanwinst voor Facebook en vooral voor actieve ondernemers op dit platform, maar is dit ook echt zo?

Uitleg Facebook functie

Pagina's om in het oog te houden FacebookJe kunt nu naar keuze vijf pagina’s toevoegen die je in de gaten wilt houden. Voor ons zijn dit dus ‘concurrenten’ in ons vakgebied. Op de afbeelding hiernaast is te zien hoeveel likes een pagina deze week is gegroeid/gekrompen. Zo kun je dus zien wat je ‘concurrenten’ doen (groeien of krimpen) in vergelijking met je eigen pagina. Het voordeel is klein maar kan zeker handig zijn. Nu kun je dus in een oogopslag zien wat er bij je belangrijkste ‘concurrenten’ is gebeurt. Ook beloofd Facebook om tips te geven om bij te blijven, hier is verder nog niks over bekend.

 

Maar… is het administratiepanel er eigenlijk wel op gericht om mij als klant het makkelijker te maken? Persoonlijk vind ik zeker van niet. Het liefste zou ik het “administratiepanel” zelf willen inrichten met de functionaliteiten die ik het belangrijkst vind. Zo zou ik direct de meldingen van mijn fans willen zien (Begrijp dat dit niet mogelijk is), direct mijn laatste vind-ik-leuks en hoe de betrokkenheid was van mijn laatste berichten. Wellicht komt dat omdat ik kwaliteit belangrijker vind dan kwantiteit.

Melding eigen pagina

Een andere onderneming kan jouw onderneming dusook toevoegen bij ‘Andere pagina’s in het oog houden. Wanneer dit gebeurt krijg je een melding zoals je hieronder kan zien. Helaas kun je niet zien welke onderneming dit is.

 

Facebook pagina in het oog houden

Facebook Insights

Zoals ik eerder aangaf hebben de paginastatistieken nu plaatsgemaakt voor de nieuwe functie ‘Andere pagina’s in het oog houden’. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen overzicht meer hebt van de statistieken op Facebook. Je kunt deze statistieken bekijken door bovenaan je overzichtspagina op ‘statistieken bekijken’ klikt. Hieronder zie je precies wat je aan moet klikken. Dit kun je alleen doen als je Facebook gebruikt als je zakelijke pagina.

Administratiepanel Facebook

 

 

Zijn jullie al bekend met deze functie? Zo ja, gebruik je het al?

Wij waarderen het ten zeerste als je het artikel wilt delen! Een reactie wordt ook op prijs gesteldWink

Eerdere Facebookberichten:

Je eigen Facebook App
Facebook berichten in timeline tonen
4 Facebook tips die smeken om interactie

Tips om een Facebook aanbieding te starten

GRATIS online marketing kennis!

Schrijf je nu in en ontvang maandelijks E-books

Wij gebruiken je naam en mailadres enkel voor het onderhouden van onze goede relatie!