buffer-app

Hoe gebruik je Buffer? En 8 andere vragen over Buffer App

28 februari 2022
Je kent het misschien wel: je bent dol op social media, weet ook dat het veel op kan leveren en bent er graag mee bezig. Tegelijkertijd heb je het erg druk met andere dingen. Daardoor kom je er soms niet aan toe om je Twitter bij te houden.

Voor iedereen die dit ook wel eens heeft, is er op Buffer App. Met deze tool kun je tweets inplannen op door jouw gekozen tijdstippen… Net als vele andere social media tools. Maar wat kun je nog meer met Buffer App? Of je nou nog nooit van Buffer hebt gehoord, of als je het wel kent maar het nog niet gebruikt: read on. Want er zijn vele voordelen aan Buffer App. En als je deze blogpost hebt gelezen weet je hoe je van die voordelen gebruik maakt. We kijken naar 9 vragen over de Buffer App.

1. Wat is Buffer?

Een online tool en telefoon app om social media berichten in te plannen. Vervolgens kun je ook zien hoeveel clicks, retweets en replies je ingeplande tweets hebben gehad. Daarover zo meer. Zelf gebruik ik Buffer nu ongeveer een half jaar met heel veel plezier. En ik merkte dat niet iedereen Buffer al kent, vandaar deze blogpost.

2. Wat zijn buffer suggesties?

Dit is één van de leuke functies van Buffer App: iedere dag komen er 25 sharing suggestions online. Dit zijn inspirerende quotes, leerzame blogposts en leuke artikelen over design, lifehacking, business en marketing. De suggesties van Buffer gaan over allerhande onderwerpen.

3. Hoe kun je inplannen?

Het beste is om gebruik te maken van FollowerWonk. Hiermee analyseer je wanneer jouw volgers online zijn, bepaal je hoe vaak je per dag wilt tweeten en voeg je vervolgens met één druk op de knop die tijden toe aan jouw tweeting schedual. Je kunt daarna heel simpel een suggestie toevoegen door op ‘add’ te klikken of een bericht te schrijven (compose).

4. Wat zijn Analytics?

Een andere waardevolle functie van Buffer App is dat je eenvoudig kunt zien hoeveel mensen op een link in een bericht hebben geklikt. Terwijl je dit meestal alleen via bit.ly kunt zien, en verder alleen in Google Analytics (social media verkeer naar je eigen blogberichten). Ik heb hierdoor bijvoorbeeld gemerkt dat mijn volgers… Allemaal dol zijn op voetbalberichten.

5. En wat is het ‘Buffer Awesome Plan’?

De gratis versie van Buffer App heeft wat nadelen. Zo kun je maximaal 10 tweets vooruit plannen en zie je wel analyics data, maar niet alle data. Wel is er een Buffer Awesome Plan. Om deze blogpost zo volledig mogelijk te schrijven, heb ik ook even een Buffer Awesome plan gehad. Dit kost 10 euro per maand en heeft als voordelen:

  • 200 updates inplannen, in plaats van 10
  • 12 accounts toevoegen, in plaats van één per sociaal netwerk (één Twitter account, één Facebook account et cetera)
  • Meerdere personen een profiel geven binnen een Buffer account

6. Waar gebruik jij Buffer voor?

Ik combineer het veel met Feedly. Daarmee deel ik interessante SEO-gerelateerde content. Verder lees ik veel berichten die in de suggestions staan. Er zitten heel interessante artikelen tussen, maar deze deel ik zelden. Ik denk namelijk dat het niet slim is om de content te delen die alle Buffer gebruikers in de app al hebben gezien. Wel deel ik soms een mooie quote. Verder is de analyse functie natuurlijk heel handig.

Tip: als je een link vanuit Buffer deelt op social media, zet er dan bij dat het van Buffer komt.

7. Hoe kun je met een blogpost bij de suggestions komen?

Dit heb ik nagevraagd en het antwoord is: via dit formulier. Zelf heb ik nog geen content geprobeerd op die manier te ‘pluggen. De voornaamste reden hiervoor is dat ik geen Engelstalige content heb. Als je hier ervaring mee hebt, laat het dan weten in de comments sectie.

8. Wat is er zo speciaal aan Buffer’s blog?

Het Buffer bedrijfsblog gaat over veel meer dan alleen hun eigen tool. Zo komen ook onderwerpen als productiviteit, creativiteit en psychologie aan de orde. Sommige blogposts worden honderden keren gedeeld. De meest beroemde blogposts van Buffer medewerkers zijn:

 Ten slotte…

Ga je Buffer App uitproberen? Enjoy it! Hopelijk vind je het net zo handig als ik. Kende je Buffer App al en heb je een aanvulling op deze blogpost, dan is je reactie natuurlijk ook welkom!